Word lid

Menu


Fred Storms, gepensioneerd internist en voormalig medisch adviseur DVN: "De Diabetesvereniging is de enige die tegenwicht kan geven wanneer de zorg wordt geknepen. Overheid en zorgverzekeraars luisteren niet naar veel mensen, maar nog wel naar ons. Word lid om te krijgen waar je recht op hebt."

Word lid

Hoe DVN helpt

Diabetesvereniging Nederland (DVN) behartigt de belangen van alle mensen met diabetes in hun strijd voor goede zorg en een comfortabel leven. Ieder mens is uniek en heeft een andere zorgbehoefte. Hier maakt DVN zich sterk voor. Onder het motto ‘voluit leven met diabetes’ is DVN betrokken, strijdbaar en ondernemend.

Diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland (DVN) zet zich in voor de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg voor kinderen en (jong) volwassenen met diabetes. En dat is nodig, want de diabeteszorg is altijd in beweging. Lees onze dossiers:

Meldpunt

Regelmatig stelt de Diabetesvereniging haar Meldpunt open. Je kunt hier terecht met jouw ervaringen en zorgen.

Kinderen en jongeren met diabetes

DVN zet zich in voor kinderen met diabetes met de SugarKidsClub. Activiteiten voor jongeren organiseren we onder de naam JONG met diabetes. Ook is DVN actief op het vlak van diabetesonderzoek en de aansluiting van kinderen met school en studie. Lees verder op de pagina Mijn kind heeft diabetes.

DiabetesSchool

DVN versterkt de positie van mensen met diabetes met de DiabetesSchool. De school biedt boeiende, praktische cursussen en modules, boordevol tips die bijdragen aan voluit kunnen leven met diabetes.

DiabetesWerkwijzer

DVN ondersteunt mensen met diabetes met een digitale helpdesk voor al je vragen over voluit werken met diabetes.

Verzekeringen

DVN zet zich in voor betaalbare zorg voor alle mensen met diabetes. Om dat te bereiken onderhandelt DVN met verzekeraars. En met succes. Leden kunnen via DVN een aantal verzekeringen voordelig afsluiten. Lees verder op de pagina Verzekeringen.

Hoe doen we dit?

Op landelijk niveau werken we intensief samen met zorgverzekeraars, zorgverleners en overheid. Dit doen we om op alle terreinen de positie van en zorg voor mensen met diabetes te versterken. De vrijwilligers in de regio’s zetten zich volop in voor het verbeteren van de lokale/regionale diabeteszorg. Daarnaast werken er zo'n dertig medewerkers op het DVN bureau in Leusden. De Algemene Ledenvergadering is het hoogste orgaan binnen DVN. De ALV stelt het beleid vast en toetst de uitvoering. De ALV keurt ook de begroting goed en benoemt de leden van het bestuur.

Help mee

Heb je zelf diabetes en wil je dat DVN ook jouw belangen behartigt? Word dan lid. Hoe meer leden, hoe sterker we samen staan. Of word vriend en geef een jaarlijkse donatie voor ons werk voor mensen met diabetes.

 Fred Storms, gepensioneerd internist en voormalig medisch adviseur DVN: "De Diabetesvereniging is de enige die tegenwicht kan geven wanneer de zorg wordt geknepen. Overheid en zorgverzekeraars luisteren niet naar veel mensen, maar nog wel naar ons. Word lid om te krijgen waar je recht op hebt."

Word lid


Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.