Word lid

Menu

Meer info over RSS?

Diabetes apps

Heb je een smartphone of tablet en ben je op zoek naar handige diabetes apps? Kijk dan een in de diverse app-stores, daar zijn diverse diabetes apps te vinden. Met zo'n app kun je proberen meer grip te krijgen op je diabetes!

Wanneer is mijn diabetes app betrouwbaar?

Medische apps doen vaak meer dan alleen algemene informatie geven. Een steeds groter aantal apps helpen bij het diagnostiseren, monitoren of behandelen van een bepaalde aandoening. Als dit het geval is bij een app en deze dus duidelijk een medisch hulpmiddel is, dan zijn de meeste apps nu voorzien van een CE-keurmerk. Heeft je app dit keurmerk niet en wil je weten of deze app betrouwbaar is, check dan de tips van Patiëntenfederatie Nederland: Apps vervangen nooit de dokter.

Overzicht diabetes apps

Het laatste nieuws en een aantal apps waarvan wij weten dat onze leden er gebruik van maken delen we graag met je! Met onderstaand overzicht proberen wij niet compleet te zijn, wij delen enkele apps als ze meerwaarde kunnen bieden voor mensen met diabetes. In ons magazine Diabc bespreken wij ook regelmatig nieuwe apps. Als lid van de Diabetesvereniging blijf je zo automatisch op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Meer apps bekijken?

Kijk dan ook eens naar de digitalezorggids van Patiëntenfederatie Nederland. Zij bieden een uitgebreid overzicht van tientallen apps zoals een koolhydratenteller, diabetesdagboek, een HbA1c-calculator, een voetcontrole-app of beweeg-apps.

 

Diabetische voet en schoen App

De app die je helpt met de nodige controle en informatieverstrekking bij het inlopen van je schoenen. Ook biedt de app de mogelijkheid om een directe telefonische doorkoppeling te maken naar benodigde (para) medische specialist. De app heeft een aantal functies: - Hulp bij het...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 9 februari 2016

Sweetbee Platemate App

Tel je koolhydraten en calorieën met Sweetbee Platemate. Krijg makkelijk inzicht in je voeding met de Platemate voor tablet en smartphone. In plaats van grammen zie je direct het aantal koolhydraten en calorieën van de portie die op je bord ligt. Ook zie je in...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016

Bijwerking App

Bijwerkingencentrum Lareb heeft de Bijwerking App gelanceerd. Naast het melden van bijwerkingen kun je nieuws over bijwerkingen ontvangen. De App is geschikt voor zowel zorgverleners als patiënten. De Bijwerkingen App heeft een kort meldformulier waarmee je snel een opgetreden...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016

MySugr App

MySugr probeert de vervelende zaken in het leven met diabetes iets meer kleur te geven op een stijlvolle, elegante, vernieuwde en speelse manier. Diabetes hoeft niet saai te zijn! Hun motto: geef diabetes geen kans om je leven te vergallen! Het logboek van MySugr is...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016

Koolhydraatkenner App

Voor mensen met diabetes is het belangrijk te weten hoeveel koolhydraten ze consumeren. Met name bij type 1 diabetes bestaat de behandeling steeds meer uit een combinatie van kennis en technologie. Goed en succesvol gebruik van bijvoorbeeld een insulinepomp vereist ook goede kennis van...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016

Helpdiabetes App

Helpdiabetes is een koolhydratenteller met Nederlandse, Engelse en Franse voedingsmiddelentabel. Geef de hoeveelheden van je maaltijd in en de applicatie berekent de totale hoeveelheid koolhydraten. Het is ook mogelijk een berekening (benadering) te doen van de nodige hoeveelheid insuline, op...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016


Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.